Skal du give kæledyr i julegave?

Du har set det i film – sød lille hovedpersonen skynder sig ned på Julemorgen for, at finde sin nye hvalp sidder tålmodigt under træet med en stor rød sløjfe om halsen. Hun hviner, løber hen for at kramme hvalpen, som giver hende et stor slikke på kinden, og de to lever lykkeligt til deres dages ende.

Selv om det ville være dejligt, hvis sådanne overraskelser altid ender godt, såd er det ofte ikke tilfældet. Oftere vil man opleve at en 3-årig er for unge til at vide, hvad omsorg for et kæledyr egentlig betyder – hvad skal der ske første gang hvalpen bider hende på hånden? eller første gang hun bliver væltet? Uden at være forbedret på et kæledyr, som f.eks. en hund, så ender disse ofte på et internat.

Men det behøver det ikke at gå denne vej. Med lidt omtanke og en oprigtig vilje, kan kæledyr være en vidunderlig gave at give din familie.

Er du klar til et kæledyr?

Før du beslutter at overraske din familie med et ny kæledyr i julegave, så tag hensyn til følgende for at afgøre, om din familie er klar til at tage ansvaret for at passe et kæledyr:

  1. Hvor gamle er dine børn? Forskellige kæledyr er passende for forskellige aldre. For eksempel, din 4-årige og som rigtig gerne vil have en kat, er ikke i stand til at tage ansvaret for denne. Bare fordi et barn beder om en kat eller killing betyder ikke, at de er klar til at have en. I stedet skal du overveje et marsvin, som er nemme at passe, kan lide at blive holdt og sjældent bider.
  2. Ønsker dine børn sig virkelig et kæledyr? Alle børn kan lide dyr, men ikke alle børn ønsker at have dem gående derhjemme. I modsætning til hvad folk ofte tror, ønsker hver lille dreng sig ikke en hund. Bare fordi den lille nyder at lege med bedstemors puddelhund betyder det ikke, at han er klar eller endda ønsker at tage påtage sig det fulde ansvar selv.
  3. Har du tænkt over prisen? Det er en af de ting folk ofte undlader at forudse. Mange mennesker glemme at tænkte over, den pris der er på at have kæledyr, udover prisen på hunden. Alt fra mad, legetøj, medicin, træning etc. skal medregnes.
  4. Er du engageret? Kæledyr er ikke noget, du kan tage med hjem, prøv og vende tilbage, hvis de ikke passer dig. Du påtager dig en forpligtelse til at passe dette dyr for resten af dets liv. Hvis dit barn er en teenager, huske, at dyret vil være med dig, når din søn eller datter flytter hjemmefra. En kat kan leve at være mindst 15-21 år. siger

Husk at overveje, om adoption af et hjemløst kæledyr ikke er en mulighed for din familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *