3 tips til at få en god nytårsaften med dyr

Nytårsaften er en af de aftner/nætter vi mest ser frem til, men det kan også være en aften med høj angst for vores kæledyr. Med fyrværkeri, høj musik, råb og latter, og på nogle områder endda larm fra gryde, pander eller skud – kan vore normalt fredelige kæledyr føle, at deres verden er under angreb. Nogle kæledyr vil gå så langt som til at springe ud af vinduer eller på anden måde gøre skade på sig selv, simpelthen for at slippe væk fra det larmen. For at hjælpe dit kæledyr med at komme igennem denne støjende nat, så kan du overveje disse tips.

1. Begrænser dit kæledyr

Mange kæledyr har et favorit skjulested, hvor de går hen når de er bange. For nogle kan dette være en kasse, som er med til at skabe tryghed og sikkerhed, men dette er ikke tilfældet for alle kæledyr. Hvis dit kæledyr har sådan et sted, som de er vokset op med, så kan dette være en mulighed nytårsaften. Det gælder om at kende sit kæledyr, og finde det mest passende sted. Dette kan f.eks. ligeså være et bestemt værelse i huset.

2. Brug positive yde til distrahere

Du kan prøve at bruge en distraherende lyd til at dække larmen fra fyrværkeri. Rolige klassisk musik kan bidrage til at lindre mange dyrs angst. Indstil musikken til et behagelig niveau; nok til at drukne nogle af de højt bang lyde, men ikke alt for højt til at være forstyrrende for dit kæledyr. Nogle kæledyr kan også godt lide at se TV. Hvis din kat eller hund har et favorit tv-show, så optage dette, således du kan spille det i flere timer ad gangen.

hund

Du kan også øve dit kæledyr til nytårsaften på denne måde. Dette sker f.eks. ved at afspil høje lyde etc., og give dit kæledyret godbidder, når dette forbliver roligt under støj. Tale endvidere beroligende, hvilket også nemt kan hjælpe igennem processen. Lad ham vide, at alt er okay.

3. Udøve dit kæledyr til ro

Hele denne proces går ud på, at du skal aktivere dine kæledyr så meget på forhånd således, de er godt udmattet. På denne måde, vil de være for trætte til at blive stresset af fyrværkeri og den anden uro, som kan forekomme denne aften.

 

Tag f.eks. hunden og en bold med i parken, eller find en laserpointer og leg med katten. Selv dyr som marsvin, hamstre etc. kan have godt af denne proces.

 

Flere nyttige informationer

Dyrenesbeskyttelse.dk

Dr.dk

Dyrevaernet.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *